اصفهان، قطب گردشگری سلامت در ایران

اصفهان، قطب گردشگری سلامت در ایران

جاذبه‌های طبیعی و تاریخی در‌کنار قابلیت‌های علمی و تجهیزاتی حوزه پزشکی، اصفهان را به یکی از استان‌های مطرح در بخش گردشگری سلامت تبدیل کرده است. شهرک سلامت اصفهان با زیربنایی بیش از 300000 مترمربع در منطقه 10 شهرداری اصفهان تاسیس گردیده است. موقعیت شهری این مجموعه علاوه‌بر کاهش زمان سفرهای درون شهری، موجب کاهش ترافیک و معضلات زیست‌محیطی شهر اصفهان شده است.
در مجاورت شهرک سلامت اصفهان، هتل مجهز با استاندارد های پیشرفته ای طراحی شده است که می تواند مکانی برای سرویس دهی بهتر به بیماران و همراهان آنها باشد و این از مزیت های مهم اصفهان و شهرک سلامت اصفهان است.

شهرک سلامت اصفهان

طراحی با اصول معماری شفابخش، اجرای فضای سبز و استفاده از نور طبیعی در کلیه بخش‌های این مجموعه، احساس امید، صلح و اطمینان به بهبودی را در بیماران و مراجعه‌کنندگان ایجاد می‌کند. در حال حاضر برند های پزشکی مطرح در حوزه های مختلف درمانی در این مرکز به ارائه خدمات درمانی پیشرفته و با کیفیت می پردازند.شهرک سلامت اصفهان میزبان بیماران زیادی از کشورهای مختلف خصوصا حوزه خلیج فارس می باشد. کیفیت درمانی بالا به همراه تیم های مجرب پزشکی و هزینه های مناسب با توجه به ارزش پایین ریال، از مزیت هایی است که مراجعت بیماران دیگر کشور ها را به این مرکز توجیه می نماید .

 

مهندس مسعود صرامی
بنیانگذار سیتی سنتر اصفهان، شهرک سلامت اصفهان و فدک اصفهان

درباره مسعود صرامی

مسعود صرامی برجسته ترین کارآفرین استان اصفهان و بنیانگذار شهرک سلامت و سیتی سنتر اصفهان میباشد. مسعود صرامی، متولد سوم فروردین ماه ۱۳۳۶ در اصفهان است. وی فارغ‌التحصیل رشته برق می‌باشد.مسعود صرامی در سال ۱۳۸۵ به عنوان کارآفرین برتر ایران انتخاب شد و در سال 1402 نشان امین الضرب را دریافت نمود .

فعالیت های مسعود صرامی

راه اندازی کارخانه سایش سنگ در سال ۱۳۶۴ جهت تولید سرامیک و گرانیت ساب
راه اندازی کارخانه برش سنگ در سال ۱۳۶۵ جهت تولید الماسه سنگ‌بری و سیم کوه‌بر
راه اندازی کارخانه شیمیا صدف در سال ۱۳۶۸ جهت تولید مواد اولیه سنگ‌های منیزیتی
راه اندازی کارخانه سنگ فیبری در سال ۱۳۶۹ جهت تولید انواع سنگ‌های فیبری و کاغذ سمباده
راه اندازی شرکت برنا باتری جهت تولید انواع باتری اتومبیل در سال ۱۳۷۱
راه اندازی کارخانه صدف سای در سال ۱۳۷۶ جهت تولید چسب و بتونه سنگی
راه اندازی کارخانه سحر صنعت در سال ۱۳۷۲ جهت تولید انواع باتری‌های مخابراتی
راه اندازی کارخانه سپاهان برنا در سال ۱۳۷۳ جهت تولید انواع باتری‌های UPS و موتور سیکلت
راه اندازی کارخانه ماشین‌سازی نور در سال ۱۳۷۳ جهت تولید قالب‌های مورد نیاز و تولید سپریتور PVC
راه اندازی کارخانه صنایع پلاستیک در سال ۱۳۷۳ جهت تولید انواع قطعات پلاستیکی باتری که امروزه یکی از مهم‌ترین و مجهزترین کارخانجات پلاستیک در ایران می‌باشد.
راه اندازی شرکت صادراتی مادر اصفهان در سال ۱۳۷۷
راه اندازی کارخانه قطعه سازان سپاهان در سال ۱۳۸۱ جهت تولید قطعات سربی و اکسید سرب
راه اندازی مجموعه گردشگری و تفریحی و تجاری سیتی سنتر اصفهان
راه اندازی مجموعه درمانی شهرک سلامت اصفهان
راه اندازی مجموعه تفریحی و تجاری فدک اصفهان

اصفهان ، استان مطرح در بخش گردشگری سلامت ایران

اگرچه شهرهای مختلف ایران نظیر تهران، مشهد،  شیراز، اصفهان و …به دلیل دارا بودن امکانات پیشرفته  و کادر تخصصی پزشکی ميزبان خوبی برای  ارائه خدمات درمانی به گردشگران خارجي محسوب می‌شوند، اما جاذبه‌های طبیعی و تاریخی درکنار قابلیت های علمی و تجهیزاتی در حوزه پزشکی، اصفهان را به یکی از استان‌های مطرح در بخش گردشگری سلامت تبدیل کرده است. این در حالی است که به گفته استاندار اصفهان و  طبق مدارک موجود، هزینه‌های درمان بیماران در استان اصفهان نسبت به بسیاری از مراکز استان‌های دیگر کمتر است .

دکتر صادقیان رئیس کمیسیون بهداشت و درمان شورای شهر اصفهان نی در این خصوص با اشاره به ساخت شهرک سلامت در اصفهان می گوید: راه اندازی شهرک سلامت و همکاری بخش خصوصی در این زمینه می تواند عامل مهمی در رشد شاخص‌های بهداشت و سلامت و درنهایت بهبود صنعت گردشگری سلامت در استان باشد.

به گفته کارشناسان توسعه صنعت گردشگری سلامت در استان اصفهان درگرو تدوین راهبردهایی مبنی بر توسعه زیرساخت‌های مراکز درمانی و بیمارستان‌ها، تجهیزات پزشکی و نیروی انسانی متخصص و تبلیغات مناسب است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه هر گردشگر سلامت 3 برابر یک گردشگر عادی ارزآوری دارد، می گوید: دراین زمینه برنامه‌ریزی‌های کارشناسانه با هدف نحوه ورود به کشور، دوران بستری و گذران دوران نقاهت ضروری است.

این در حالی است که  شهرهای مختلف  ایران تنوع اقلیمی و آب و هوایی مناسبی دارد و بسیاری از گردشگران به ویژه توریست های مسلمان شهرهای ایران را گزینه مناسبی برای انجام خدمات پزشکی و درمانی می دانند. اما با وجود کیفیت بالای خدمات درمانی و قیمت ارزان خدمات پزشکی و درمانی، به علت عدم وجود تبلیغات مناسب، توریسم سلامت در ایران هنوز جایگاه خود را سطح جهانی نیافته است و گام‌های نخست خود را طی می‌کند.

ایران، قطب گردشگری کشورهای مسلمان جهان

به گفته وب سایت رسمی مجله توریسم سلامت، ایران کشوری صلح آمیز است که گردشگران بسیاری را در عرصه خدمات درمان جهانی به خود اختصاص می‌دهد. این در حالی است که شرایط کشورهای همسایه، هزینه‌های مناسب درمانی و امکانات پیشرفته پزشکی، ایران را به یکی از قطب های گردشگری پزشکی اسلامی و منطقه ای تبدیل کرده است.

به گفته وب سایت”international medical travel journal” تعداد فزاینده بیمارستان‌ها در شهرهای مختلف ایران، امکان ارائه خدمات پزشکی و مراقبت های بهداشتی بسیار پیشرفته را برای گردشگران فراهم می‌کند. علاوه بر این نزدیکی جغرافیایی و شباهت‌های فرهنگی و مذهبی باعث می شود کشور ایران از لحاظ گردشگری سلامت مورد توجه کشورهای جهان اسلام باشد، به گونه‌ای که تعداد بسیاری از گردشگران کشورهای ترکیه، عراق، پاکستان و حتی هند به ایران سفر کرده و خدمات چشم پزشکی، دندانپزشکی، قلب و عروق، پیوند کلیه و جراحی‌های عمومی را در این کشور انجام می‌دهند.

 گردشگری سلامت در حال حاضر مورد توجه بسیاری از کشورهای جهان قرار گرفته و با توجه به ظرفیت‌های بسیاری که ایران در این حوزه دارد، شرایط لازم برای توسعه این بخش در کشور ما نیز فراهم شده است. این در حالی است که امروزه اغلب ساکنان كشورهاي توسعه يافته به دلیل هزينه‌هاي بالاي درمان و همچنین زمان انتظار بسيار طولاني براي دريافت خدمات پزشكي تمايل دارند جهت درمان به كشورهاي در حال توسعه سفر كنند، به گونه‌ای که راحتي و قابل دسترس بودن سفرهاي بين المللي و بهبود و افزايش سطح كيفي در استانداردهاي درمان در بسياري از كشورها از جمله عوامل مهم در توسعه گردشگري سلامت به شمار مي‌رود.

برای گردشگران آمریکایی توریسم سلامت  به منزله  سفر با هدف درمان  و به معنای صرفه‌ جویی درهزینه‌های درمانی است، به صورتی که درکشور آمریکا گروه‌های کم درآمدتر یا گروه‌های طبقه متوسط که تحت پوشش خدمات درمانی نیستند برای دریافت امکانات درمانی وپزشکی ارزان‌تر راهی کشورهای دیگر می‌شوند. برای گردشگران کانادایی و اروپایی نیز صرفه جویی در هزینه یک اولویت مهم در انتخاب مقصد سفر برای درمان است اما علاوه بر انگیزه‌های مالی، سفردرمانی به معنی رهایی از صف طویل انتظار در بیمارستان‌های دولتی برای دریافت درمان‌های پزشکی است.

این در حالی است که برای ساکنان  قاره آفریقا توریسم درمانی به معنی برخورداری از تسهیلات درمانی و بهداشتی برتر است که در کشور خودشان اغلب دردسترس نیست. درآفریقا یک خانواده ثروتمند و یا افراد با درآمد بالای متوسط از مشتریان اصلی گردشگران درمانی درکشورهای دیگر هستند. درمقایسه با کشورهای غربی ، کشورهای توریستی آسیا با ارائه خدمات درمانی بسیار ارزان تر یک انتخاب ارزان برای هر فرد اروپایی و آمریکایی است.

گردشگری درمانی برای یک شهروند خاورمیانه نیز معنای خاص خود را دارد و آن برخورداری از متخصصان و پزشکان درجه یک است که درکشورهای خودشان موجود نیست. یک خانواده ثروتمند یا متعلق به طبقات بالای متوسط سفر درمانی را با هدف یافتن پزشکان حاذق و متبحر انتخاب می‌کند.

بهترین مقاصد گردشگری سلامت در جهان

اکنون مدت‌ها است که صنعت گردشگری سلامت درمیان عموم مردم درکشورهای مختلف محبوبیت بسیار یافته است. اما برخلاف خدمات به ظاهر یکسانی که دراین صنعت به گردشگران ارائه می‌شود، با توجه به هدف نهایی از ارائه این خدمات از سوی گردشگر، درهر کشوری این موضوع معنا و مفهوم متفاوتی دارد.

The-best-health-tourism-destinations-in-the-world

هند

هند به عنوان یکی از 5 مقصد برتر گردشگری درمانی در جهان است ، به گونه ای که درآمد کشور هند از طریق گردشگری سلامت در سال ۲۰۱۴ به ۳.۹ میلیارد دلار رسیده است که این میزان در مقایسه با ۳ سال گذشته ۱.۹ میلیارد دلار بیشتر است. این در حالی است که سالانه ۲۵۰ هزار بیمار در سطح بین المللی به کشور هند روی می آورند. همچنین بسیاری از بیماران کشورهای مجاور مانند پاکستان، بنگلادش و کشورهای آسیای مرکزی که سیستم مراقبت های بهداشتی در آنها ضعیف تر است برای درمان به هند سفر می کنند و برخی از بیمارن برون مرزی هند را ساکنان آفریقا و خاور میانه تشکیل می‌دهد. علاوه بر این کشور هند به دلیل هزینه‌های درمانی مناسب در میان کشورهای آمریکا، کانادا و کشورهای اروپایی معروف است. گردشگری سلامت در هند بیشتر شامل موارد باروری، ارتوپدی، بیماری های قلبی، تومور شناسی و و پیوند اعضاء می شود. برای مثال هزینه دریچه قلب در هند ۱۵ هزار دلار و در آمریکا ۱۵۰ هزار دلار می باشد.

ترکیه

کشور ترکیه به دلیل همسایگی با یونان و اروپای غربی به یکی از مراکز گردشگری محبوب در میان کشورهای اروپایی تبدیل شده است. این در حالی است که اکنون بسیاری از پزشکان اروپایی و آمریکایی کارآزموده در ترکیه مستقر هستند و در مورد بیماری های قلبی، سرطان و ارتوپدی خدمات پزشکی ارائه می دهند. اما آنچه ترکیه را به یکی از بهترین قطب های گردشگری سلامت در جهان تبدیل کرده است خدمات چشم پزشکی این کشور می باشد، به گونه ای که ترکیه سالانه ۳۰ هزار گردشگر از ۱۰۰ کشور جهان را به خود اختصاص می دهد. همچنین خدمات درمانی لیزر برای هر ۲ چشم در ترکیه حدود ۷۵۰ یورو برآورد شده است.

سنگاپور

کشور سنگاپور یکی از پیشتازان حوزه گردشگری سلامت است که در شاخه های جراحی عمومی، بیماری های قلبی، تومور شناسی و پیوند اعضاء دارای جایگاه پزشکی بسیار خوبی است. این در حالی است که در سال ۲۰۱۳ حدود ۴۰۰ هزار تا ۶۱۰ هزار بیمار برای خدمات درمانی به این کشور روی آوردند که ۷۰ درصد آنها را ساکنان کشور اندونزی تشکیل می دهد. علاوه بر این کشور سنگاپور سال گذشته در زمره ۱۰ کشور برتر گردشگری سلامت جای گرفته است. تخصص های پزشکی برتر سنگاپور شامل قلب و عروق، گوارش، پیوند کبد و ارتوپدی می باشد.

مجارستان

مجارستان یکی از مراکز برتر دندانپزشکی در جهان به شمار می رود، به گونه ای که شهر Gyor در شمال غربی مجارستان بیش از ۱۵۰ کیلینیک دندانپزشکی دارد و پذیرای بیماران در سطح جهانی می باشد. علاوه بر این جراحی های ترمیمی دندانپزشکی در مجارستان ۴۰ تا ۷۵ درصد هزینه های دندانپزشکی در آمریکا برآورد شده است. بنابراین اگر به دنبال جراحی ترمیمی فک و صورت، کاشت و هر خدمات دندانپزشکی دیگر هستید، کشور مجارستان بهترین انتخاب است.

مالزی

کشور مالزی یکی دیگر از انتخاب‌های پزشکی مناسب برای ساکنان اندونزی است، به گونه ای که طبق آمار ۸۰ درصد از گردشگران سلامت سال گذشته از کشورهای همسایه به مالزی هجوم آورده اند. همچنین تیم پزشکی این کشور به زبان انگلیسی تسلط کامل دارند و هزینه های درمانی مالزی تقریبا مشابه کشور هند است. این در حالی است که سالانه حدود ۶۷۰ هزار گردشگر برای معاینه های بالینی و آزمایشگاهی به شهرهای کوالالامپور و پنانگ مالزی سفر می کنند. علاوه بر این انجام اسکن های بینایی، دندانپزشکی، شنوایی و ام آر آی در این کشور هزینه ای معادل ۱۵۰۰ دلار دارد.

تایلند

کشور تایلند یکی از قطب های جراحی زیبایی در جهان محسوب می شود. این در حالی است که بیمارستان های شهر بانکوک، پایتخت تایلند یکی از بهترین مکان ها برای انجام خدمات پزشکی در جهان به شمار می رود. همچنین بیش از ۹۰۰ پزشک در ۵۵ رشته تخصصی در این شهر حضور دارند و روزانه ۱۰۰۰ بیمار در سراسر جهان به بیمارستان های بانکوک مراجعه می کنند. علاوه بر این هزینه های درمانی در تایلند ۷۰-۵۰ درصد کمتر از آمریکا است و هر سال حدود ۳۰ هزار گردشگر آمریکایی برای خدمات درمانی به تایلند سفر می کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

مقالات مرتبط

برخی از پروژه ها

فهرست