نفوذ دیجیتال در درمان های دندانپزشکی

نفوذ دیجیتال در درمان های دندانپزشکی

شاید شما هم به عنوان یک دندانپزشک با شرکت در کلاس‌های آموزشی و یا حضور در کنگره ها و نمایشگاه‌های تجهیزات دندانپزشکی این احساس را داشته باشید که ظاهرا تکنیک ها و روش های درمانی و کلا مسیر پرکتیس دندانپزشکی در حال تغییر است و این سوال را از خودتان می پرسید که جایگاه من کجاست ؟
آیا من هم باید به این سمت حرکت کنم یا با همین فرمان به راه خود ادامه دهم؟
این سوالات زمانی پاسخ پیچیده ایدارد که شما مطب اولی باشید و بخواهد تازه مطب دندانپزشکی خود را تاسیس کنید. قطعا در بیشتر موارد به دلیل ماهیت ذهنی انسان و تقابل با تغییر و تلاش برای حفظ وضع موجود، این پاسخ را در ذهن خود مرور می کنید که اینها نوعی شوآف است و یک دندانپزشک باید مهارت شخصی و دست خوبی داشته باشد. ولی این پاسخ قطعا کامل نیست.

استفاده از تکنیک های روز و تجهیزات پیشرفته، راه را برای رسیدن به درمان های بهتر در مدت زمان کمتر و آسیب های احتمالی پایین تر
هموار می کند.

پس من در این مقاله تلاش کردم به این مبحث یعنی تاثیر تکنیک‌ها و تجهیزات دیجیتال در آینده درمان های دندانپزشکی بپردازم و سعی میکنم این مقاله را برحسب شرایط روز بروزرسانی کنم. پس با ما همراه باشید.

بحث را با سوال و جواب هایی در این باره آغاز میکنم:

۱- چشم‌انداز کار حرفه‌ای دندانپزشکی و چالش‌ها و فرصت‌های آن چیست و یک دندانپزشک در آینده شغلی خود و مطب خود چگونه باید برنامه‌ریزی کند؟

به‌طورکلی دندانپزشکانی که در سال‌های اخیر فارغ‌التحصیل می‌شوند باید به این نکته توجه داشته باشند که ترند جهانی نشان‌دهنده این است که پرکتیس دندانپزشکی در جهان با شتاب زیاد رو‌ به پیشرفت است و باید برنامه‌ریزی ویژه‌ای در خصوص انتخاب نوع پرکتیس و پیگیری تکنولوژی‌های اخیر دندانپزشکی داشته باشند.
یکی از مهم‌ترین موارد این است که با استانداردهای روز پرکتیس دندانپزشکی، فاصله استاندارد را رعایت کنند و همواره به‌روزترین امکانات را به کار بگیرند.
در آینده هر دندانپزشک باید مجهز به لابراتور اختصاصی خود باشد و بتواند صفر تا صد خدمات را چه به لحاظ کیفیت و چه به لحاظ قیمت و در جهت ارائه خدمات با کیفیت و حس خوب برای بیمار خود وقت گذاشته و پیگیری‌های لازم را داشته باشد. در طی سال‌های اخیر با حضور تکنولوژی‌های جدید و متریال‌های به‌روز و تکنیک‌های جدید، به تدریج پرکتیس‌های مختلف دندانپزشکی راحت‌تر از گذشته شده است.
البته از نظر نیروی انسانی نقش یک دندانپزشک همواره اهمیت ویژه‌ای دارد ولی در بخش‌هایی با حضور هوش مصنوعی می‌توان پرکتیس‌های ویژه‌ای را با حضور کمرنگ‌تر دندانپزشک انجام داد. در حوزه ایمپلنت اکثر دانش در چند سال اخیر به‌روز شده و تکنولوژی‌های جدید در جهت خدمات بهتر کاشت ایمپلنت ایجاد شده است.

بسیاری از تاپیک‌ها و مقالات ویژه در حوزه ایمپلنت‌ها در سال‌های گذشته، امروزه به بدیهیات در حوزه کاشت ایمپلنت تبدیل شده است. پس بسیاری از دستاورد ها که روزی به عنوان یک مزیت رقابتی و یا یک دستاورد مهم معرفی شده اند، امروزه به عنوان بدیهیات در عرضه خدمات درمانی به حساب می آیند و اگر در مقابل این دستاورد ها گارد داشته باشیم و با تکنیک ها قدیمی درمان های خود را پیش ببریم قطعا در کوتاه مدت با مشکل بیمار و کاهش درآمد مواجه خواهیم بود.

بنابراین در ادامه به جایی خواهیم رسید که به سمت تکنولوژی‌های جدید در حوزه بازسازی استخوان خواهیم رفت و بسیاری از محدودیت‌های کاشت ایمپلنت جبران خواهد شد و تکنولوژی‌های پیشرفته‌تری ارائه خواهد شد. این پیشرفت ها در همه بخش های تخصصی خصوصا زیبایی نیز وجود خواهد داشت و به نوعی نیاز های جدید جامعه را برآورده خواهد کرد.
بنابراین نیاز دانشجویان در حوزه تکنولوژی‌های جدید باید با تغییرالگو همراه باشد. در حال حاضر داانشگاه‌های جهان به دندانپزشکی دیجیتال توجه ویژه‌ای دارند تا جایی‌که در کشور‌های بزرگ دنیا دانشکده‌های دندانپزشکی به سمت Stone less یا سیستم بدون گچ می‌روند و این توجه ویژه به دندانپزشکی دیجیتال و آینده پیش رو را نشان می‌دهد.
این برنامه‌ریزی نیازمند تکنولوژی‌های جدید در دانشکده‌های دندانپزشکی و تسلط نیروها و کادر آموزشی و هیأت علمی دانشگاه‌ها در خصوص Digital Destistryمی‌باشد.

مسیر دیجیتالی شدن یک مطب اولی

سوالی که مطرح می شود این است که بهترین مسیر در جهت دیجیتالی شدن یک مطب دندانپزشکی چیست؟

چرخه دیجیتالی شدن یک مطب نیازمند سخت‌افزار و نرم‌افزارهای لازم در جهت جمع آوری اطلاعات، طراحی و در نهایت تولید محصول از طریق میلینگ ماشین‌ها و پرینترها انجام می‌شود البته بستگی به نیاز یک دندانپزشک در خصوص تخصص‌های مختلف، داشتن امکانات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری متفاوت خواهد بود.

اساساً یک دندانپزشک تازه وارد در ابتدا به سختی می‌تواند به‌صورت مستقیم وارد چرخه دندانپزشکی دیجیتال شود و بهترین پیشنهاد این است که در بخش اول یک دندانپزشک جوان اساس درمان‌های مختلف را به‌صورت پایه‌ای تجربه کرده و کیفیت لازم را به دست آورد و در ادامه وارد چرخه دندانپزشکی دیجیتال شود و بتواند نیازهای خود را با استفاده از تکنولوژی‌های جدید در مدت زمان کمتری و با کیفیت بالاتر برآورده کند.

پس پیشنهاد می‌شود به‌صورت مرحله به مرحله وارد دنیای دندانپزشکی دیجیتال شوید.

اگر شما به‌عنوان یک دندانپزشک جوان ورودی بیمار کمتری دارید، پیشنهاد می‌شود بسته به نیاز خود در حوزه زیبایی یا پروتز در گام اول با تهیه یک کامپیوتر با کانفینگ مناسب، طراحی را با استفاده از نرم‌افزار طراحی لبخند با یک هزینه کم را تجربه کنید و با هزینه مناسب الفبای دندانپزشک دیجیتال را در مرکز خود جاری نمایید و فرهنگ استفاده از دندانپزشکی دیجیتال را در مطب خود ایجاد نمایید و نیروهای مطب را نیز در این حوزه آموزش دهید و آماده کنید.
پس تهیه یک نرم‌افزار طراحی دیجیتال پایه گذاری ورود به دنیای دندانپزشکی دیجیتال است. در این حالت طراحی Smile Design در حوزه دندانپزشکی دیجیتال و زیبایی و همین‌طور طراحی گایدهای جراحی در کاشت ایمپلنت می‌تواند برای شروع مناسب باشد.
در مرحله بعدی نیاز به اسکنر داخل دهانی می‌تواند گام بعدی برای ورود به دندانپزشکی دیجیتال باشد.

 

البته انتخاب نوع اسکنر، کاربردها و امکانات آن بسیار مهم است که شما باید با یک دید باز و اطلاعات کامل و مشورت‌های لازم با اساتید این حوزه بهترین نوع اسکنر را انتخاب و خریداری کنید.
استفاده از اسکنر داخل دهانی می‌تواند در طول یک درمان هزینه‌های عملیاتی مطب شما را کم کند و کاهش هزینه به خوبی حس می‌شود. استفاده از اسکنر داخل دهانی دقت شما را نسبت به قالب‌گیری سنتی بسیار افزایش می‌دهد و در نتیجه آن دوام بیشتر رستوریشن است که اهمیت ویژه‌ای دارد.
مزیت کوتاه‌مدت و کلیدی استفاده از اسکنر داخل دهانی این است که افزایش دقت، زمان بیشتری را برای شما ایجاد می‌کند. یک اسکنر جدید ۲۰۲۳ در مدت زمانی کوتاه اطلاعات را برای شما ایجاد می‌کند و در سریع‌ترین زمان کار قالب‌گیری انجام می‌شود.

زمان اصلی که اسکنر برای شما سیو می‌کند، ذخیره کردن زمان تحویل کار به بیمار است که در کمترین زمان می‌توانید کار با کیفیت را تحویل دهید و در اکثر موارد نیاز به اصلاح مشکلات احتمالی وجود ندارد و شما در یک ساعت می‌توانید دو بیمار را در حالت پروتز تک واحد انجام دهید و این زمان اضافه که ذخیره می‌شود می‌توانید صرف کار دیگر نمایید و یا بیماران بیشتری را درمان کنید. پس مشخصاً ذخیره زمان درمان، اصلی‌ترین مزیت اسکنرهای سه‌بعدی داخل دهانی می‌باشد که در طول زمان اهمیت ویژه‌ای خواهد داشت.
بنابراین استفاده از اسکنرهای سه‌بعدی نقش موثری در کاهش هزینه‌های عملیاتی و زمان لازم در طول درمان دارد. اسکنر سه‌بعدی در یک مطب، شریک راهبردی شما در طول دوران کاری خواهد بود. شریک راهبردی به این معنا است که به شما کمک می‌کند تا استراتژی مناسب برای رشد پرکتیس شما باشد.

معرفی این امکانات یک ارزش پیشنهادی برای بیماران است به‌عنوان مثال تحویل پروتزهای PMMA موقت در یک روز، یک ارزش پیشنهادی مناسب برای بیماران است و می‌توان در زمان حداقل تحویل فوری پروتز را داشته باشد.

این ارزش پیشنهادی در زمانی ارزشمند است که بازیگران این حوزه تعداد زیادی نباشند و این نوع درمان فوری یک مزیت رقابتی است. پس این خدمات با حضور اندک بازیگران این حوزه در حال حاضر یک خدمات خاص است و در سال‌های آینده یک امر عادی خواهد بود.

تجربه سفر مشتری یا بیمار از ابتدا تا انتهای درمان، بسیار مهم است و استفاده از تکنولوژی‌های جدید مثل اسکنر و ارائه خدمات خاص با دقت بیشتر و زمان و هزینه کمتر می‌تواند به مطب شما ارزش ویژه‌ای را ارائه نماید.

اسکنر و یا دندانپزشکی دیجیتال می‌تواند در درمان‌های زیبایی و کاشت ایمپلنت درمان‌های با دقت بیشتر و بهینه‌تری را برای شما ایجاد کند و در دراز مدت میزان مراجعین شما به لحاظ وجود این امکانات بیشتر خواهد شد.

3مزیت استفاده از اسکنرها در مطب دندانپزشکی

۱. کاهش هزینه‌های عملیاتی و هزینه‌های بالاسری لابراتور ناشی از اصلاحات
۲. خرید زمان در طول درمان و صرف آن برای معاینات و درمان‌های بیشتر.
۳. شریک راهبردی مطب شما و نماد یک مزیت رقابتی نسبت به دیگر رقبا باشد.

حال سوال این است که در خرید اسکنر برای چه کسانی توصیه می‌شود؟

وجود یک اسکنر می‌تواند داده‌های ورودی را برای ورود به دنیای دیجیتال آسان نماید و بتواند با استفاده از آن درمان‌های با کیفیت‌تر و جدیدتری را ارائه نماید و هزینه‌ها را کمتر نماید. استفاده از اسکنرها در تخصص‌های مختلف ارتودنسی و زیبایی و همین‌طور کاشت ایمپلنت می‌تواند کمک بزرگی باشد.

اگر شما به جمع‌بندی رسیدید که اسکنر تهیه کنید، سوالی که مطرح می‌شود این است که چه اسکنری خریداری کنم؟

به‌طور کلی هر اسکنری می‌تواند به شما کمک کند تا درمان دیجیتال انجام دهید اما سوال اینجاست که آیا شما درمان‌های ایمپلنت با سطح وسیع انجام می‌دهید یا خیر و برای انتخاب می‌توانید از جنس‌های تایپ C چینی تا بهترین‌های تایپ A را انتخاب کنید.
اگر پاسخ شما درمان‌های فول ماس ایمپلنت یا پیچیدگی‌های بالا و وسیع است، برخی از اسکنرها در انجام این نوع اسکن ناکارآمد هستند. این ناکارآمدی یک مشکل نرم‌افزاری است. مثلاً اسکنر ۲۰۲۳ به لحاظ سخت‌افزاری در همه‌موارد مورد تایید است، ضعف در نرم‌افزارهای اسکنرها است که در موارد پیچیده قابلیت پروسس اطلاعات و ارائه خروج دقیق را ندارد و نمی‌توان به خوبی و با اطمینان کامل از آن استفاده نمود.
اگر شما به‌عنوان یک دندانپزشک عمومی درگیر بریج‌های محدود هستید و درمان‌های فول ماس را انجام نمی‌دهید می‌توانید از برندهای تایپ C استفاده کنید و این اسکنر به خوبی می‌تواند‌های شما را پوشش دهد و با به‌روز شدن نرم‌افزارها در طول زمان قطعاً مشکلات احتمالی آن برطرف خواهد شد.
پس در حالت‌های نرمال درمانی، اینله، آنله و ایمپلنت تک‌واحد، استفاده از این نوع اسکنرهای چینی مورد تایید است. بنابراین تفاوت اسکنرها در نرم‌افزارها و قابلیت پروسس اطلاعاتی است.

تنوع اسکنرهای داخل دهانی

اگر شما دندانپزشکی هستید که کار حرفه‌ای در خصوص ایمپلنت فول ماس درمان‌های وسیع پروتزی و حجم بالایی از ایمپلنت انجام می‌دهید قطعاً باید از برندهای مطرح اسکنر مانند 3shope-sirona استفاده نمایید.
بنابراین استفاده از اسکنرهای تایپ C در درمان‌های پرتعداد ایمپلنت و درمان‌های Long span توصیه نمی‌گردد. به‌طور کلی تمام سیستم‌های اسکنر در طول زمان دارای آپدیت نرم‌افزاری می‌باشد و تجربه اسکن شما در طول زمان افزایش می‌یابد و بهتر خواهد شد.
دندانپزشکی که تخصص پروتز دارد یا تخصص زیبایی دارد، استفاده از اسکنر قطعاً یک مدل اقتصادی موفق خواهد بود و نوع درمان‌های شما را با کیفیت‌تر خواهد نمود. بنابراین استفاده از اسکنرهای سه‌بعدی در هر سطحی متناسب با تخصص و کارهای درمانی می‌تواند یک مدل موفق باشد.
اگر مسیر دیجیتالی شدن یک مطب دندانپزشکی را به ترتیب بیان کنیم می‌توان خرید نرم‌افزار، خرید اسکنر و خرید میلینگ، خرید میلینگ گام آخر است و مناسب تعداد کمتری از دندانپزشکان است و برای آن دسته از دندان‌پزشکان مناسب است که در حوزه پروتز و ایمپلنت فعالیت دارند و تعداد بیماران زیادی دارند.
استفاده از پرینترهای سه‌بعدی، به جای میلینگ ماشین‌ها امروزه می‌تواند در مطب‌ها جایگزین بهتری باشد و به لحاظ اقتصادی به صرفه‌تر خواهد بود.
اساساً تولید با استفاده از پرینترها بسیار راحت‌تر و ارزان‌تر از میلینگ ماشین‌ها خواهد بود و هزینه‌های آن به صرفه‌تر می‌باشد حتی برای تولید روکش‌های موقت هم پرینترها پیشنهاد خوبی هستند.
امروزه میلینگ ماشین‌ها هم دستگاه‌های گران قیمتی هستند که از 500/000/000 تومان تا 2/500/000/000  تومان می‌باشند و متریال خام مورد استفاده در میلینگ ماشین‌ها هم بسیار گران است و هزینه تمام شده هر یک واحد رستوریشن بسیار زیاد است و در مقابل شما با استفاده از یک لیتر رزین در پرینترهای سه‌بعدی می‌توانید حجم زیادی از روکش‌های موقت را تولید کنید.‌
بنابراین تیراژ درمان‌های ایمپلنت و زیبایی شما در یک مطب و کلینیک می‌تواند معیاری برای انتخاب پرینتر سه‌بعدی یا میلینگ ماشین باشد. همواره وجود یک ترنور مالی بالا در یک کلینیک، معیار مناسبی برای ورود به چرخه دیجیتال نیست، همراهی نیروی کار و همچنین آمادگی دندانپزشکان و تیم درمان نیز مبحث مهمی است که باید با این تغییر همراه باشد تا نتیجه موفقی اتفاق بیفتد.
حضور در چرخه دندانپزشکی دیجیتال بیشتر وابسته به نوع تفکر یک سیستم درمانی و افرادی است که قطعاً در ابتدا نسبت به این تغییرات گارد ذهنی خواهند داشت و این مدیریت تغییر در یک سیستم درمانی را می‌طلبد که باید در قالب یک مدل اجرایی به‌صورت موفق انجام شود.
در ادامه به پاسخ چند سوال می‌پردازیم:

سوالات متداول برای مطب اولی ها و استفاده سیستم های دندانپزشکی دیجیتال

چند واحد درمان ایمپلنت می‌تواند استفاده از سیستم دیجیتال را توجیه کند؟
اگر هزینه‌های لابراتوری شما ماهانه حداقل 60/000/000 تومان به بالاست استفاده از سیستم‌ها توجیه‌پذیر است.  اگر شما دندانپزشکی هستید که حجم زیادی از ایمپلنت را انجام می‌دهید می‌توانید از دستگاه‌های میلینگ حرفه‌ای‌تر استفاده کنید بنابراین حجم کار شما در مطب از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

گام اول در دیجیتالی شدن مطب دندانپزشکی چیست؟
استفاده از یک نرم‌افزار مدل‌سازی اولین گام در دیجیتالی شدن پرکتیس شما است. به‌عنوان مثال نرم‌افزار Smile Design و طراحی لبخند و در کنار آن فتوگرافی مناسب و این آشنایی استفاده از فایل‌های مختلف و نوع استفاده آن و گرفتن خروجی‌های لازم به مرور کار شما را به‌صورت دیجیتالی سریع‌تر به نتیجه می‌رساند و در ماه‌های بعدی استفاده از اسکنر و تعامل آن با نرم‌افزارهای مدل سازی کم‌کم تیم شما را ورزیده می‌کنه و هزینه‌های درمان شما را کاهش می‌دهد و شما گام‌به‌گام می‌توانید به لایه‌های دیگر دیجیتالی شدن دست یابید.

جمع بندی کلی

اگر شما یک دندانپزشکی هستید که از یک شهر کوچک به یک شهر بزرگ با رقابت بالا انتقال پیدا کرده‌اید، این شکل گام‌به‌گام توصیه نمی‌شود و پیشنهاد می‌شود کل تنظیمات مطب خود را بر اساس دندانپزشک دیجیتال انجام دهید و مزیت رقابتی لازم را برای رقابت با دیگر رقبا داشته باشید.
بنابراین دیجیتالی شدن درمان‌های دندانپزشکی یک الزام است که به سرعت در حال انجام است و عدم حضور در این چرخه، رقابت را برای دندانپزشکان سنتی نسبت به گذشته سخت‌تر خواهد کرد .
در نظر داشته باشید که پرزنت این نوع تجهزات و درمان های خاص و حضور در صفحات برتر گوگل نیز یکی از عواملی است که می تواند عملکرد شما را پر قدرت رو به جلو پیش ببرد . پس نسبت به آینده امیدوار باشیم و برای هر نوع تغییر در هر زمان آماده باشیم و در جهت آن تلاش کنیم.

این مطلب بروز خواهد شد 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

مقالات مرتبط

برخی از پروژه ها

فهرست