بازاریابی پزشکی چیست و چه تأثیری در جذب بیمار دارد؟

بازاریابی پزشکی چیست؟

بازاریابی مراکز درمانی چیست و چگونه آن را شروع کنیم؟ شما در مورد بازاریابی مراکز پزشکی و دندانپزشکی زیاد شنیده‌اید. آیا می‌خواهید درک بهتری از آن داشته باشید؟ در این مقاله قصد دارم روشن کنم که این اصطلاح به چه معنا است و چرا این واژه حیاتی است و راهکارهایی که می‌توانید برای بهبود آن فعالیت کنید چیست؟

 

بازاریابی بهداشت و درمان چیست؟

بازاریابی مراقبت‌های بهداشتی را می‌توان طیف وسیعی از تاکتیک‌های بازاریابی تعریف کرد که بیمارستان‌ها، کلینیک‌ها، آژانس‌های بیمه، تأمین‌کنندگان پزشکی و سایر متخصصان پزشکی از آن استفاده می‌کنند و آن ها این راهکارها را برای اطلاع‌رسانی از خدمات خود و جذب بیماران جدید انجام می‌دهند.

 

بازاریابی مراکز درمانی چیست؟

 

تاکتیک‌هایی که آنها استفاده می‌کنند می‌توانند به عنوان یک استراتژی برنامه‌ریزی شده تدوین شود، یا می‌تواند مجموعه‌ای از کارهای نسبتاً ساده‌ای باشد که آنها سعی می‌کند اینجا و آنجا انجام دهند و امیدوار نتیجه مناسب آنها هستند.

چرا بازاریابی مراقبت‌های پزشکی مهم است؟

شما ممکن است ماهرترین و حرفه‌ای‌ترین پزشک تاریخ باشید یا ممکن است صاحب یک کلینیک یا بیمارستان با بهترین پزشکان و تجهیزات باشید، اما هیچ کس نمی‌تواند در مورد خدمات درمانی، مهارت و تخصص‌های مجموعه شما در صورت عدم تبلیغ مناسب مطلع شود و به شما مراجعه نماید.

 

اهمیت بازاریابی مراقبت های پزشکی

امروزه کم‌کم بسیاری از پزشکان و مراکز برتر پزشکی این مسئله را درک کرده‌اند .به همین دلیل انتظار می‌رود در سال‌های پیش رو هزینه‌های حوزه بازاریابی مراکز پزشکی و دندانپزشکی در زمینه‌های مختلف رو به افزایش باشد. پیش‌بینی بانک اقتصاد جهانی در حدود 7/35 میلیارد دلار می‌باشد که این عدد قابل توجهی خواهد بود.

این بودجه کلیه وجوه بازاریابی از نوع آنلاین، آفلاین، ارگانیک و دیگر راهکارهای تبلیغات در حوزه پزشکی را در بر می‌گیرد. به همین دلیل است که اگر شما نیز به عنوان یک پزشک، دندانپزشک و یا مرکز درمانی به فکر در نظر گرفتن بودجه‌ای جهت تبلیغات تخصص خود و یا خدمات درمانی خود نباشید در سال‌های پیش رو حجم زیادی از ورودی بیمار به مرکز خود را از دست خواهید داد و این یک واقعیت است.

در شرایط پیش رو که Covid کل دنیا را در بر گرفته است و در روزهای سخت قرنطینه و پس از آن مردم بیشتر از گذشته به فکر سلامتی خود و خانواده خود هستند، بسیاری از نیازها و خدمات سلامتی و بهداشتی را به صورت آنلاین جستجو می‌کنند و این به دلیل گذراندن زمان کمتر در بیرون از خانه است و کم‌کم به یک عادت همیشگی تبدیل خواهد شد.

 

جستجوی آنلاین خدمات سلامتی و بهداشتی

بنابراین توسعه یک استراتژی بازاریابی خوب که شامل هزار روش بازاریابی آنلاین و آفلاین مراقبت‌های بهداشتی باشد، بسیار مهم است. اما ما در لارن مارکتینگ به عنوان مرجع تخصصی برندینگ پزشکی در ایران، بر روی بازاریابی آنلاین و فعالیت مستمر در آن تأکید بیشتری داریم.

تاکتیک های بازاریابی پزشکی

تاکتیک های بازاریابی پزشکی که باید بخشی از استراتژی شما به عنوان یک پزشک باشد:

راه‌اندازی یک وب سایت خوب پزشکی:

یک وب‌سایت کارآمد، اساسی‌ترین بخش و جزو الزامات یک مرکز درمانی است، وب سایت پزشکی اولین جایی است که یک بیمار به سمت آن سوق داده می‌شود و از آنجا بیمار به سمت سایر رسانه های موجود هدایت می‌شود تا به بیمار بالقوه تبدیل گردد.

 

راه اندازی وب سایت پزشکی خوب

ما در مجموعه لارن مارکتینگ تجربه طراحی و راه‌اندازی وب سایت‌های مختلفی را برای تخصص‌های پزشکی داشته‌ایم و باید به این نکته توجه کرد که هر پزشک بر اساس نوع تخصص، خدمات و اصول برندسازی خود نیاز به نوعی از وب سایت پزشکی دارد که از نظر شکل ظاهری و رابط کاربری مختص به خود باشد. بنابراین به فکر ایجاد یک وب سایت پزشکی اختصاصی برای مرکز خود باشید.

 

نمونه های طراحی سایت پزشکی لارن مارکتینگ

 

طراحی وب سایت پزشکی باید به گونه ای باشد که به راحتی مردم را متقاعد کند که از خدمات شما استفاده نمایند. یک وب سایت پزشکی مناسب باید به بیمار القاء کند که شما فرد مناسب برای درمان وی هستید و در مکان مناسب نسبت به او قرار دارید و می‌توانید بیماری وی را به خوبی مورد ارزیابی قرار داده و به بهبودی وی کمک کنید.

شما در طراحی سایت پزشکی خود باید دو نوع صفحه یا به اصطلاح Landing Page داشته باشید، اول آنهایی که برای مخاطبین عادی طراحی شده که هنوز نسبت به مرکز شما اطمینان لازم را ندارند و هنوز نمی‌دانند که چه نوع کمک درمانی نیاز دارند، و صفحه دوم، صفحه‌ای است که برای یک خدمت خاص درمانی و برای یک مخاطب خاص با نیاز خاص طراحی شده است.
نوع محتوای داخلی این گونه صفحات مجموعه‌ای از متون مرتبط با تخصص، عکس نوشته و فیلم های تأکیدی بر آن خدمت یا درمان خاص است که باید به گونه‌ای خاص چیدمان گردد. برای دسترسی بهتر و راحت‌تر بیماران و مخاطبین باید صفحات تماس با ما، و درباره ما مشابه موارد زیر در نظر گرفته شود.

هم چنین جهت ارتباط بهتر بیماران با امکانات و شرایط داخلی مطب، می‌توانید از تور 360 درجه مطب هم استفاده نمائید. استفاده از مکانیزم چت آنلاین و مشاوره آنلاین در خصوص جهات و قرار دادن بیمار در مسیر صحیح نیز جزو موارد مهم در طراحی سایت پزشکی می‌باشد.

صفحه اصلی سایت پزشکی، اساساً کار هدایت افراد به صفحه خدمات را انجام می‌دهد در حالی که صفحه خدمات به تبدیل این بازدیدکنندگان به مراجعین بالقوه کمک می‌کند.

ما در لارن مارکتینگ، در بدو طراحی سایت پزشکی، علاوه بر در نظر گرفتن زیبایی و کاربرپسند بودن سایت پزشکی، با بررسی رقبای موجود و در نظر گرفتن نوع خدمات و تحقیقات بازار هدف به ساخت صفحات تخصصی و تمرکز بر روی قشر هدف خاص به کاربردی بودن سایت کمک می‌کنیم.

وب سایت پزشکی را برای تبدیل به حضور فیزیکی بیماران آماده کنید:

سایر صفحات وب سایت شما ، همراه با صفحات فرود، فقط در صورتی که دعوت به اقدام واضح داشته باشید، کار تبدیل بازدیدکنندگان به بیماران را انجام می‌دهد، دعوت به اقدام یا (call to Action) اقداماتی است که توسط آن می‌توانید بانک اطلاعاتی خوبی را از مراجعه‌کنندگان به سایت خود داشته باشید و در مواقع مورد نیاز از آن به نفع خود استفاده کنید.

 

طراحی وب سایت پزشکی خوب در اصفهان

این دعوت به اقدام می‌تواند در قالب یک شماره تلفن جهت ارتباط و چت با پرستار و کارشناسان باشد و یا افرادی که بلافاصله به پزشک نیاز دارند از این مزیت استفاده می‌کنند.

بر اساس گزارشات گوگل، 48% افراد بیش از 2 هفته قبل از رزرو نوبت خود در یک مرکز پزشکی، در خصوص آن مرکز، نوع خدمات و پزشکان آن تحقیق می‌کنند. به همین دلیل است که باید حتماً در صفحه اصلی سایت در بخش پایانی صفحه، مطالعات موردی در خصوص بیماران و نتایج رضایت بیماران از درمان‌های انجام شده را قرار داد. اطلاعاتی از این دست، زمان تصمیم‌گیری افراد در مورد پزشک مناسب را کاهش می‌دهد.

وب سایت پزشکی خود را بهینه کنید:

ما به بهینه کردن سایت پزشکی در حوزه تخصص، سئو سایت پزشکی می‌گوئیم. اگر صفحه خدمات و صفحه اصلی سایت پزشکی شما برای موتورهای جستجو بهینه نشده است، ترافیک زیادی را از دست می‌دهید، زیرا 77 درصد مردم قبل از رزرو نوبت از جستجوی آنلاین استفاده می‌کنند.

سئو وب سایت پزشکی

همان طور که در نمودار بالا مشاهده می‌کنید، موتورهای جستجو، همراه با سایت پزشکی شما، می‌توانند نقش بسیار قوی را در کمک به شما در جذب بیماران ایفا کنند.
بنابراین حتماً در خصوص بهینه‌سازی صفحات تخصصی وب سایت خود در جهت نمایش در صفحه اول سرچ گوگل و توجه به کلمات کلیدی تخصصی خود اقدامات لازم را انجام دهید. همچنین از لینک‌های داخلی با کیفیت در جهت افزایش رتبه سایت خود در نتایج سرچ گوگل استفاده کنید.

 

سئو سایت پزشکی

ما در گروه لارن مارکتینگ با بررسی‌های انجام شده بر روی تخصص‌های مختلف پزشکی و تسلط بر بازار هدف و نوع کلمات کلیدی پر رقابت در حوزه تخصص شما، وب سایت پزشکی را بهینه کرده و با افزایش ترافیک سایت، میزان ورودی بیماران شما را افزایش خواهیم داد.

حضور و رشد ارگانیک در صفحات اجتماعی پر بازدید:

 

سوشال مارکتینگ پزشکی

امروزه بیش از 8/3 میلیارد کاربر فعال در شبکه‌های اجتماعی وجود دارد، این تعداد اخیراً افزایش یافته است، زیرا مردم به دلیل شرایط کرونا به جای بیرون رفتن از خانه، زمان بیشتری را در خانه می‌گذرانند. 57 درصد از مردم بر اساس حضور در صفحات مراکز درمانی مختلف تصمیم می‌گیرند که برای درمان به کجا مراجعه کنند. به همین دلیل است که اگر می‌خواهید از این طریق سهم مناسبی در جذب بیماران جدید داشته باشید، باید حضور فعال، مستمر و قوی در حوزه رسانه‌های اجتماعی داشته باشید. این فعالیت‌ها باید شامل شبکه‌های اجتماعی مانند فیس‌بوک، اینستاگرام و … باشد.

حضور فعال در رسانه های اجتماعی

سعی کنید در بستر این پلفرم‌ها در قالب تصاویر و فیلم‌های تخصصی فعالیت نمائید. همچنین به نوعی، خدمات درمانی مختلف خود در قالب عکس، نوشته و فیلم‌های قبل و بعد معرفی نمائید. هم چنین سعی کنید در خلال این محتواهای عکسی و ویدئویی، عکس‌هایی هم از دکوراسیون مرکز درمانی و هم چنین سبک زندگی خود و همراهان خود در مرکز پزشکی به عنوان نوعی آشنایی، منتشر نمایید. همان طور که در مطالعه زیر نشان داده شده است، فیلم‌ها در هر روز بالاترین میزان جذب را در اینستاگرام ایجاد می‌کنند.

هم چنین ویدئو در شبکه‌های دیگر اجتماعی مانند فیس‌بوک نیز عملکرد خوبی را دارند. بنابر تحقیقات انجام شده، 82 درصد از کل ترافیک اینترنت را ویدئو تشکیل می‌دهد. هم چنین می‌توانید از شبکه‌های اشتراک ویدئو مانند Aparat یا you tube نیز استفاده نمائید. با استفاده از این زیرساخت‌ها می‌توانید، میزان نمایش ویدئو را در وب سایت خود افزایش دهید.

 

اهیمت ویدئو در وب سایت پزشکی

سعی کنید در قالب یک کلیپ تبلیغاتی کوتاه 60 ثانیه‌ای، کلیت مرکز پزشکی، پزشکان فعال در مرکز و نوع خدمات را به تصویر بکشید و در صفحه اصلی سایت پزشکی خود جهت جلب اعتماد و اطمینان بیماران به اشتراک بگذارید.
امروزه بیماران کلیه حساب‌های کاربری یک مرکز پزشکی از جمله سایت پزشکی، اینستاگرام، فیس‌بوک، توئیتر و … را قبل از مراجعه به خوبی و با دقت زیاد مطالعه می‌کنند و با مقایسه با دیگر پزشکان نسبت به استفاده از خدمات درمانی از پزشک خاص تصمیم می‌گیرند. برای سوشال مارکتینگ پزشکی خود نیز حتما برنامه داشته باشید.

استفاده از تکنیک‌های جانبی در تدوین استراتژی‌های رقابتی پزشکی:

در کنار روش‌های معمول در تدوین استراتژی رقابتی و خروجی گرفتن کلمات کلیدی، می‌بایست از وب سایت‌های تخصصی در این حوزه که دارای اشتراک‌های دلاری نیز هستند استفاده نمود. با استفاده از این وب سایت‌ها می‌توان وب سایت رقبا را از نظر نوع محتوا، لینک‌های داخلی، کلمات کلیدی مهم و بسیاری از موارد دیگر مورد بررسی قرار داد و بنابر شرایط موجود، رقابت نمود.

 

تدوین استراتژی رقابتی پزشکی

 

بسیاری از کلمات کلیدی هستند که در سطح رقابتی بالایی قرار دارند و حضور در نتایج صفحه اول در این کلمات زمان و هزینه زیادی را می‌طلبد، بسیاری از سایت‌های پزشکی بعضاً از اعتبار بالایی برخوردار هستند و مدت زمان زیادی است که بر روی کلمات کلیدی استراتژیک در حوزه تخصص خود به تولید محتوا و رقابت مشغول هستند.
پس اگر شما هنوز سایت پزشکی ندارید و به فکر رقابت با پزشکان صاحب اعتبار هستید، بدانید که حداقل 3 الی 6 ماه طول می‌کشد تا نتایج اولیه‌ای از حضور در سطح وب و رقابت با بزرگان برای شما نمایش داده شود ،پس صبور باشید.

ممکن است بعضی از آژانس‌های تبلیغاتی، مدت زمان کوتاهی را برای موفقیت رقابتی در دوره کلمات کلیدی به شما پیشنهاد نمایند و یا در ازاء دریافت هزینه‌های زیاد، حضور شما را در صفحه اول نتایج گارانتی کنند.
تجربه 13 ساله ما در عرصه بهینه‌سازی و سئوی سایت های پزشکی این فعالیت و تعهد را تأیید نمی‌کنند چون به اعتقاد ما عرصه رقابت در موتور جستجو گوگل عادلانه‌ترین نوع رقابت است که بر اساس تلاش‌های مستمر در طول مدت زمان شکل می‌گیرد، بنابراین باید زمان معقولی را صرف کنید تا به نتایج دلخواه برسید.
راهکارهای تبلیغاتی گوگل یا همان (Google Ads) می‌تواند به صورت مقطعی شما را در صدر نتایج قرار دهد، البته تا زمانی که شارژ دلاری حساب شما برقرار باشد، در غیر این صورت شما از صفحه اصلی نتایج به جایگاه واقعی سایت خود برخواهید گشت.

 

اجرای ادورز پزشکی

 

اجرای ادورز پزشکی در بعضی از مواقع بر اساس نوع شرایط و سطح رقابت خاص پیشنهاد می‌گردد. به عنوان مثال برای متخصص ارتودنسی در فصل تابستان میزان ورودی بیمار و رقابت بسیار اهمیت دارد.

پزشکان و سایر پرسنل را درگیر کنید:

یکی دیگر از تاکتیک‌هایی که می‌توانید برای تقویت استراتژی بازاریابی در زمینه پزشکی استفاده کنید، مشارکت پزشکان است. اگر پزشکان کلینیک شما درگیر شوند و در به روزرسانی‌های رسانه‌های اجتماعی شما مشارکت کنند، و حضور پررنگی داشته باشند، به شما کمک می‌کنند تا جذب بیمار بیشتری داشته باشید.

 

مشارکت پزشکان در بازاریابی پزشکی

شما مجبور نیستید همواره به فکر اشتراک مطالب جدی و تخصصی پزشکی باشید بعضی از مواقع اشتراک سبک زندگی، رویدادهای شادی هم چون تولد همکاران، بارش باران، نوازندگی پیانو در مطب، شیرین زبانی یک کودک حین درمان، حس خوب بیماران می‌تواند تأثیر به‌سزایی را در جذب بیماران داشته باشد، بنابراین از این پتانسیل‌ها در جهت ارتباط و حفظ آن استفاده کنید.

سرمایه‌گذاری در روش‌های بازاریابی پزشکی آفلاین را ادامه دهید:

روش‌های بازاریابی آنلاین در حوزه پزشکی در حال حاضر بسیار خوب عمل می‌کند، اما این بدان معنا نیست که شما فقط باید به آنها پایبند باشید.
بیشتر بیمارستان‌ها و کلینیک‌های پزشکی بودجه خود را برای بازاریابی آنلاین در نظر می‌گیرند و از بازاریابی آفلاین غفلت می‌کنند.

 

سرمایه گذاری در بازاریابی پزشکی آفلاین

به عنوان مثال می‌توانید از بروشورهای اطلاع‌رسانی کلی با درج آدرس شبکه‌های اجتماعی و وب سایت خود در داخل مطب استفاده نمائید. هم چنین بر روی آموزش نیروهای سازمانی در نوع رفتار و برخورد با بیماران و انجام حرفه‌ای اعمال پزشکی به خوبی کار کنید.

در صورتی که شما پزشک عزیز در حوزه بازاریابی، تیم‌سازی و جذب بیمار در کلینیک و مطب خود دچار ابهام هستید و نیاز به مشاوره دارید می‌توانید از مشاوره‌های ساعتی ما در قالب کوچینگ فردی و سازمانی توسط مهندس میثم پیرستانی ،متخصص در حوزه برندسازی مراکز پزشکی و دندانپزشکی استفاده نمایید و با کمترین خطای ممکن به بهینه‌ترین حالت در نوع فعالیت و جذب بیمار برسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

مقالات مرتبط

برخی از پروژه ها

فهرست